Hiv en een kinderwens

Heb je hiv en heb je een kinderwens? Dan is het mogelijk om een kindje zonder hiv te krijgen. Bespreek je kinderwens met je arts, zodat ze je de optimale ondersteuning kunnen bieden voor jou en het ongeboren kind.

Tijdens een zwangerschap wordt een antiretrovirale behandeling altijd voortgezet om de overdracht van moeder op kind te voorkomen. Een niet-detecteerbare virale lading is namelijk de meest doeltreffende manier om overdracht van het virus te voorkomen.

 

Tijdens de hele duur van de zwangerschap zal je worden opgevolgd door een multidisciplinair team, (dat betekent mensen met verschillende specialisaties zoals infectioloog, gynaecoloog, kinderarts, verpleegkundig hiv consulent, enz.)

Na de bevalling wordt opnieuw geëvalueerd welke behandeling het beste bij u past.

Via borstvoeding (moedermelk) kan het virus van moeder op kind worden overgedragen. Bespreek daarom het geven van borstvoeding met je arts.

Het verhaal van Celia en Kevin

Bekijk hieronder het verhaal van Celicia en Kevin. Beiden leven met hiv en zijn in blijde verwachting van een kindje. Dat kinderen krijgen met hiv mogelijk is, wordt in deze video mooi aangetoond.

Bron: Atlas2018. Bezoek ook http://atlas2018.org/ voor meer informatie en video’s.

Voor meer informatie over hiv en zwangerschap kan je terecht op :

https://www.levenmethiv.be/seksualiteit/je-kan-kinderen-krijgen-als-je-hiv-hebt

 

Referenties
PHBE/HIV/1218/0001d

 

General Tags: